بیمارستان شهدای سلامت شهرستان نی ریز
دانه چیا یک ماده غذایی پرطرفدار و مغذی در فصل تابستان
توصیه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان شهدای سلامت شهرستان نی ریز به مصرف دانه چیا به عنوان یک منبع ارزشمند از مواد مغذی در فصل تابستان است .
او با بیان اینکه :دانههای چیا اخیرا به یک ماده غذایی پرطرفدار تبدیل شدهاست افزود: این دانه ها منبع خوبی از مواد مغذی مهم هستند؛
* از جمله اسیدهای چرب امگا ۳ ،پلی فنول ها، آنتی اکسیدان ها، پروتئین ، فیبرهای محلول و برخی ترکیبات گیاهی سالم.
* در واقع فیبر محلول، ۴۰ درصد از دانه های چیا را تشکیل می دهد.
* این دانهها به دلیل جذب زیاد آب و تبدیل شدن به ژل، در رژیمهای غذایی برای کنترل اشتها و بهبود هضم کاربرد دارند .
* علاوه بر این فیبر موجود در دانه چیا به تنظیم قند خون نیز کمک میکند و از افزایش ناگهانی قند پس از غذا خوردن جلوگیری مینماید.
* این دانه ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشد که برای کنترل بهتر قند خون به ویژه در افراد مبتلا به دیابت نوع 2بسیار مفید است .
* دانههای چیا را میتوان به صورت گرم یا سرد مصرف کرد .
* از آنجایی که میتوانند آب را در خود نگه دارند، به خصوص در تابستان، باعث آبرسانی و اثرات خنککنندگی نیز میشوند.
* بهتر است دانه چیا از شب قبل در آب و مقدار کمی آب لیموی تازه خیسانده شده تا حالت ژله ای به خود بگیرد و در طی روز و روزهای بعد همراه با آب فراوان جهت پیشگیری از مشکلات گوارشی مصرف شود.
« الهام ساسانی » کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان شهدای سلامت شهرستان نی ریز
نظر دهید