بیمارستان شهدای سلامت نی ریز
تغذیه با شیر مادر فصل طلایی مهر مادری و دورهی سرنوشتساز برای سلامت مادر و نوزاد
دوران شیردهی، نهتنها نیازهای تغذیهای نوزاد را به کاملترین شکل تأمین میکند، بلکه فواید بسیار زیادی نیز برای مادر به همراه دارد.
بازگشت سریعتر بدن به وزن پیش از بارداری و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان و تخمدان
کاهش احتمال پوکی استخوان و شکستگی لگن در دوران یائسگی
کاهش خونریزی پس از زایمان و نظمبخشی به دورههای قاعدگی
مزایای تغذیه با شیر مادر برای نوزادان :
شیر مادر همچون نوشدارویی است که خطر ابتلا به اسهال، عفونت دستگاههای تنفسی، ادراری و تناسلی را بهطرز چشمگیری کاهش می دهد.
از بروز بیماریهای مزمن دوران بزرگسالی همچون دیابت پیشگیری میکند.
رشد جسمی و ذهنی نوزاد را به بهترین شکل ممکن تضمین می کند.
راه هایی برای افزایش شیر مادر
در این راستا تغذیهی کامل و غنی از مواد مقوی ضروریست.
مصرف غلات کامل، سبزیجات برگپهن و سبز مانند گشنیز، کرفس، کاهو و هویج
مصرف بادام، کنجد، مغز دانهها، شیر موز، شیر عسل، شیر برنج، آب هویج بستنی و سایر منابع مغذی، میتواند نقشی مؤثر در افزایش شیر داشته باشد.
در این دوران، بهرهگیری متعادل و روزانه از همه گروههای غذایی، گامی مؤثر در حفظ سلامت مادر و رشد نوزاد خواهد بود.
الهام ساسانی پور کارشناس تغذیه بیمارستان شهدای سلامت نیریز
نظر دهید